PRESSEMEDDELELSE – 15. september 2021:

Dansk startup lancerer verdens mest klimavenlige cloud-løsning

Nystartet it-virksomhed vil i samarbejde med Oracle tilbyde fleksibel lagring af data med en long-term storage-løsning, der vil reducere CO2-udslippet med 90 procent. De første brugere kan forudbestille plads i forbindelse med crowdfunding, som starter 16. september.
Fra venstre Pierre Bennorth, Morten Nilsson, Flemming Andersen og Allan Windekilde"

Den danske startup-virksomhed Grøn Sky lancerer nu verdens mest klimavenlige cloud-løsning til lagring af data. I samarbejde med Oracle for Startups vil Grøn Sky tilbyde at lagre data på en måde, som nedsætter CO2-udslippet med 90 procent.

- Alle taler om, hvor meget det belaster klimaet at flyve og spise oksekød, men de færreste er klar over, hvor meget CO2 der udledes fra internettets energiforbrug. CO2-udslippet fra internettets energiforbrug er faktisk lige så stort som det CO2-udslip, der kommer fra hele verdens flytrafik. Derfor har vi set på, hvordan man lagrer data, og vi er nået frem til, at data kan lagres betydeligt mere klimavenligt, end det sker i dag via kendte løsninger som fx iCloud, siger Pierre Bennorth, CEO og grundlægger af Grøn Sky.


Klimavenlig long-term storage

Den grønne cloud-løsning fra Grøn Sky går ud på, at man deler sine filer op i to grupper: Filer man vil have straks-adgang til, og filer der kan lagres i en long-term storage-løsning. Grøn Skys lagringssystem bistår automatisk med at identificere, hvilke filer man sjældent eller aldrig bruger, og som derfor egner sig til long-term storage. Hvis man får brug for de filer, der er lagret i long-term storage, kan man få adgang til dem inden for nogle få timer.

- De fleste af os har fotos, film, rapporter og andre ting, som vi helst ikke vil slette, fordi vi måske gerne vil finde dem frem igen på et eller andet tidspunkt. Men vi har ikke brug for at få adgang til alt på et splitsekund. Mens vi hos Grøn Sky arbejdede med at udvikle vores cloud-løsning, fandt vi ud af, at 80 procent af de filer, vi selv havde gemt, ikke havde været i brug i mere end et år, siger Pierre Bennorth.


Kvalitet og sikkerhed i top

Long-term storage-løsningen fra Grøn Sky indebærer, at klimabelastningen reduceres med 90 procent. Samtidig er Grøn Sky billigere end mange kendte cloud-løsninger. Grøn Sky samarbejder med Oracle, der leverer højeste serverkvalitet med topprioritering af datasikkerheden.

- Det er afgørende for vores fremtid, at vi beskytter klimaet og fremmer bæredygtige løsninger. Startup-virksomheder som Grøn Sky går forrest og driver den bæredygtige innovation fremad. Vi er stolte af at samarbejde med Grøn Sky med vores Oracle for Startups-program, hvor vi leverer cloud-infrastruktur, siger Jason Williamson, vice president og global chef for Oracle for Startups og Oracle for Research.

Med Grøn Sky vælger man selv, hvilke data man skal kunne tilgå med det samme, og hvilke der skal være lagret i long-term storage.

- Jo mere man lagrer i long-term storage, desto mere reducerer man sit CO2-aftryk, samtidig med at man sparer penge. Man er ikke begrænset af ufleksible pakketilbud, og man kan ved hjælp af Grøn Skys CO2-beregner hele tiden følge med i, hvor meget man nedsætter belastningen af klimaet ved at lagre i long-term storage frem for straks-lageret, siger Pierre Bennorth.


Crowdfunding-kampagne starter

Den 16. september kl. 14.00 går Grøn Sky i luften med en crowdfunding-kampagne på platformen Indiegogo, der især er kendt for tech-projekter. Formålet med kampagnen er at validere efterspørgslen efter en grøn sky samt at rejse midler til at kunne udvikle en Grøn Sky-app til mobil, så brugeroplevelsen bliver endnu bedre. Som led i kampagnen kan forbrugere forhåndskøbe et års forbrug af Grøn Sky til en klækkelig rabat samt sikre sig en permanent rabat, som kun er tilgængelig for dem, der bakker op om kampagnen.

- I de kommende år vil vi se en grøn internetrevolution. Den vil Grøn Sky være en del af. Vores mål er årligt at spare klimaet for CO2-emission, der svarer til mindst 1.000 flyvninger mellem København og New York, siger Pierre Bennorth.